Centrale verwarming

Een groot deel van ons leven speelt zich binnenshuis af. Klaar voor een gezellige, warme thuis?

Ons aanbod bestaat uit:

  • Gascondensatieketels
  • Warmtepomp lucht/water
  • Warmtepomp geothermie
  • Vloerverwarming
  • Radiatoren & convectoren
  • Onderhoud van verwarmingsketels

Wil je graag meer info over de verschillende mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Bij VTRM Technieken kan je terecht voor zowel klassieke gasketels als gascondensatieketels. Bij een gascondensatieketel wordt de waterdamp uit de rookgassen in de warmtewisselaar gecondenseerd, zodat de calorieën worden gerecupereerd. Hoe lager de temperatuur, hoe meer waterdamp gecondenseerd wordt. Terwijl de rookgastemperatuur in een oude ketel kan oplopen tot 250°C, ligt die temperatuur in een gascondensatieketel veel lager, nl. slechts 50°C.

Concreet is de gascondensatieketel een milieuvriendelijke ketel, waarbij er een zeer hoog rendement is. De investering verschilt bovendien niet zoveel met een klassieke gasketel.

Warmtepompen koelen je huis in de zomer en verwarmen het in de winter. Dankzij het gebruik van natuurlijke bronnen zijn warmtepompen efficiënte & energiezuinige apparaten. Wij hebben 2 verschillende soorten in ons aanbod: een hybride waterpomp (lucht/water) en een geothermische waterpomp. Qua merk hebben we een voorkeur voor Viessman en Daikin.

 

Vloerverwarming zorgt voor een gezellige warmte in huis. Aangezien dit type verwarming onzichtbaar is, kan het naadloos aansluiten op het gekozen design in je interieur. Bovendien kan je zo de ruimte volledig benutten. Overige voordelen zijn de zuinige werking, besparende functie, gezonde verwarming en het eenvoudige gebruik.

Deze verwarmingsmethode is perfect geschikt voor nieuwbouw, maar wordt minder gebruikt bij verbouwingen omdat er voor de installatie van het systeem ingrijpende werkzaamheden nodig zijn.

Radiatoren en convectoren zijn klassiekere verwarmingselementen. Zowel een radiator als een convector geven stralings- en convectiewarmte af, maar bij een convector is het aandeel convectiewarmte veel groter dan bij een radiator.

Beiden komen in traditionele vorm én in designvorm. Hierdoor heb je een vrijwel onbeperkte keuze aan modellen en kleuren.

Wij werken met radiatoren van het merk Quinn & Vasco.

VTRM Technieken staat in voor het professionele onderhoud van CV-ketels. Een goed onderhouden CV-ketel draagt bij tot meer comfort, is zuiniger in verbruik en verhoogt uw veiligheid. Daarom is het belangrijk dat je ketel regelmatig wordt onderhouden en, indien nodig, snel en goed wordt hersteld. Voor gasketels is dit om de 2 jaar, voor stookolie jaarlijks.